ÜYE GİRİŞİ

TEBEOS

MALATYA DA YAPILAN BÖLGELERARASI TOPLANTI SUNUMU

Sayın TEB Merkez Heyeti Başkanı ve Üyeleri, Denetleme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Malatya Eczacı Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Değerli Oda Başkanlarım, sevgili meslektaşlarım ve çok kıymetli Hazirun hepinizi 34. Bölge Aksaray- Kırşehir Eczacı Odası adına saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Öncelikle Malatya eczacı odasının değerli başkanı Ecz. Tahir Özelçi beyefendi nezdinde Yönetim Kuruluna ve Malatyalı Eczacı meslektaşlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Geçen günlerde Manisa somada yaşanan elim maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerimize Allahtan rahmet acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Manisa Oda Başkanımız Ecz. Burçin Kurtuluş’a Manisa halkına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Allah Ülkemize tekrar böyle acılar yaşatmasın.

TEB ‘in Eczacı Odalarımızın ve meslektaşlarımızın bu elim olay üzerine tek yürek olup birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi beni inanın çok duygulandırdı. Mesleki birlik ve beraberliğimize ve örgütlü gücümüze olan inancım yeniden tazelendi. Bu ruh ile hareket etmeye devam edersek inşallah mesleki sorunlarımızın da üstesinden gelebiliriz.

Eczacılık mesleğini icra eden biz eczacılar çok zor günlerden geçmekteyiz. Biz de yaşanacak bir facianın eşiğindeyiz. Gerekli tedbirler alınmazsa facia ile karşı karşıya kalacağız. Ve artık mesleğimiz için bir geri dönüş olmayacak.

Bölgelerarası toplantıya gelmeden önce mesleğimiz içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak meslektaşlarımızın görüş ve önerilerini sizlerle paylaşmak istedik. Bunun içinde bölgemizde meslektaşlarımızla bir anket çalışması yaptık. Bu anket çalışmasını biraz sonra sizlerle paylaşacağım inşallah faydalı olacağına inanıyorum. Ancak anket çalışması bize göstermiştir ki eczacılarımızın en büyük sıkıntısı ve endişesi mesleğimizin geleceğidir. Eczacı önünü görememektedir. Mesleğini sürdürüle birliği ile ilgili büyük kaygıları bulunmaktadır.

İvedilikle bir çalışma yapılıp tedbirler alınmazsa ilerde icra edeceğimiz bir mesleğimiz kalmayacaktır.

SLAYT İÇİN TIKLAYINIZ

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

Tüm dünyada yönetim anlayışı artık değişmiştir. İnsanlar daha kurumsal daha sürdürülebilir, daha katılımcı ve çokça da şeffaf bir yönetim anlayışı istemektedirler.

Ve tüm yöneticiler yönetimlerinde anket yoluyla üyelerini kontrol etmekte onların istekleri ve görüşleri doğrultusunda geleceklerini planlamaktadırlar.

Bizde eczacı odası olarak sık sık üyelerimize anket yoluyla danışmaktayız. Onların önceliklerini kendi önceliğimiz yapmaktayız.

Burada da görüldüğü gibi üyelerimiz siz merkez heyetinden öncelikli olarak meslek hakkı ve eczane ekonomisi konularına ağırlık vermenizi istemektedir.

Bölgemizde ki bir meslektaşımdan dinlediğim bir anı ile sözlerimi tamamlamak istiyorum. Yıllar önce bölgemizde dışarıdan bir doktor atanmış arkadaşımız da ona şehre alışmasın da yardımcı olmuş. Bir gün iş çıkışı sohbetinde meslektaşımıza söyle bir soru sormuş bugün bir teyze geldi onu güzelce muayene ettim çok memnun kaldı mutlu oldu. Çıkarken de bana gadalarını alırım dedi. Gadalarını alırım ne demek? Eczacı arkadaşımız da bizim buralarda gada dert tasa kaygı anlamındadır dertlerini alırım demek istemiştir diyerek merakını gidermiş.

Değerli meslektaşlarım; Bizlerde burada TEB Başkanı nezdinde Merkez Heyetinden üyelerimizin gadalarını almaları için daha etkin çalışmalar yapmalarının istiyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla….

Uzm. Ecz. Nazan ULUKUŞ DENİZ