34.Bölge Aksaray Kırşehir Eczacı Odası

"E-LOGO" TABELASININ KULLANIMI HK.

Değerli Meslektaşlarımız,

Eczanelerimizde Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince “E” logolu ışıklı levha bulunması zorunludur. Eczanelerin gün içi çalışma saatlerinde sabit-açık halde, nöbetçi olduğu saatlerde ise yanıp-sönen halde bulunması gerekmektedir. Odamıza ulaşan şikâyetlerde, gün içinde ve nöbetçi eczane olunmadığı halde yanıp-sönen durumda çalıştırıldığı, eczane kapalı iken bile E-logolu ışıklı levhanın açık bırakıldığı bildirilmektedir. Hasta mağduriyetine ve yanlış anlaşılmalara yol açan bu duruma dikkat edilmesi, Eczanenin kapalı olduğu zamanlarda kapatılması, nöbetçi eczane olunmadığı durumlarda yanıp-sönen halde bırakılmaması gerekmektedir. Meslektaşlarımızın eczanelerin ve nöbetçi eczanelerin bulunabilirliği için kullanılan E-logolu ışıklı levhaları mevzuatta belirtilen şekilde kullanmaları; aksi takdirde yasal işlem yapılacağını önemle duyururuz.